Екс-прем'єр Японії помер після замаху

Читать на русском
Автор
5796
Сіндзо Абе
Сіндзо Абе

Медики намагалися врятувати життя політика, проте марно

На колишнього прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе скоїли замах під час його передвиборчого виступу. 40-річний чоловік двічі вистрелив у політика з дробовика, після чого останній загинув.

Про це у п'ятницю, 8 липня, повідомила інформаційна агенція Reuters. Згідно з наявною інформацією, 67-річного ексчиновника поранили прямо під час його виступу в місті Нара. Після чого його у вкрай тяжкому стані госпіталізували до медичного закладу, де він помер не приходячи до тями. Зловмисник поцілив у Сіндзо Абе двічі, потрапивши у грудну клітину та шию. Медики, намагалися врятувати життя японця, проводили йому непрямий масаж серця, проте це, на жаль, не допомогло.

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що у експрем'єра зупинилося серце після госпіталізації. У лікарні непритомному Абе робили переливання крові, але марно.

Що стосується підозрюваного у нападі, то ним виявився 40-річний житель міста Нара Тецуя Ямагамі, який нібито був незадоволений діяльністю політика. Чоловіка затримали, вилучивши у нього зброю, з якої було скоєно напад. Згідно з припущеннями правоохоронців, дробовик зловмисник виготовив вручну. Крім того, відомо, що чоловік близько трьох років служив у морських силах самооборони Японії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у мережі з'явилося відео та фото замаху на японського чиновника Сіндзо Абе.