Ердоган поговорив з путіним про Україну - звернувся до нього із закликом

Читать на русском
Автор
4336
Реджеп Тайїп Ердоган Новина оновлена 05 січня 2023, 13:08
Реджеп Тайїп Ердоган

Турецький лідер зазначив, що переговори щодо російсько-української війни повинні принести виключно позитивні результати

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вчергове поспілкувався з російським диктатором володимиром путіним по телефону. Російсько-українська війна і переговори стали одними з тем діалогу двох лідерів.

Про це у четвер, 5 січня, повідомили у пресслужбі турецького президента, зазначивши, що Ердоган закликав путіна до "справедливого рішення" щодо України.

Водночас, як повідомляє турецьке агентство "Анадолу", президент Туреччини додав, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім оголошенням про припинення вогню та "справедливим врегулюванням розбіжностей".

Крім того, у телефонній розмові Ердоган наголосив на своїх сподіваннях щодо позитивних результатів цього діалогу. Ердоган також додав, що ними можуть стати ініціативи з подальшого створення зернового коридору, обміну полоненими, а також організація безпекової зони навколо Запорізької атомної електростанції.

Щодо енергетичних питань, то Ердоган зазначив: росія та Туреччина продовжують зміцнювати інфраструктуру для створення хабу природного газу на території турецької держави. В подальшому планується й завершення дорожньої карти та реалізація цього проєкту у найкоротші строки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як місяцем раніше Ердоган зробив неприємну для путіна пропозицію щодо України.