У Сирії атакували військові бази США – арабський телеканал

Читать на русском
Автор
3254
Військова база США у Сирії
Військова база США у Сирії. Фото cezarium.com

Поки що найактивніше всіх розповсюджують новини про атаку на бази США в Сирії арабські та російські ЗМІ

Військові бази США в Сирії наприкінці понеділка, 24 жовтня, зазнали нападу бойовиків-ісламістів, повідомляє панарабський супутниковий телеканал новин Al Mayadeen.

"Кореспондент Al Mayadeen повідомляє, що на базі окупаційних сил США на нафтовому родовищі Аль-Омар у сільській місцевості Дейр-ез-Зора на сході Сирії пролунав вибух", — йдеться у стрічці новин на сайті телеканалу.

Там же розміщено повідомлення про те, що нападу зазнала й інша військова база США у Сирії.

"Ісламський опір в Іраку оголосив, що його бойовики атакували за допомогою безпілотників окупаційні бази США на нафтовому родовищі Аль-Омар і Аль-Шададі в Сирії, повідомивши, що було досягнуто прямих влучень", — йдеться у стрічці новин телеканалу.

Американські бази у Сирії

Водночас офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. При цьому "фотографії вибухів на американських базах", що активно поширюються в соціальних мережах, є фейками (точніше, це фото інших вибухів і пожеж, що сталися раніше і не мають відношення до США та їх військових баз).

Фейкові фото нібито "вибухів на базах США в Сирії

Також не відповідають дійсності повідомлення у низці ЗМІ про те, що нібито після звістки про удар по американських базах у Сирії президент США Джо Байден перервав свій виступ і "в екстреному порядку" вирушив до ситуаційного центру Білого дому, оскільки "є проблема, з якою треба розібратися".

Як повідомив репортер Reuters, Байден відбув із заходу "Байденоміка" не в екстреному порядку, а для звичайного обговорення новин про війну в Ізраїлі.

Варто зазначити, що 19 жовтня безпілотники атакували американську базу Аль-Танф, розташовану неподалік спільного кордону Сирії, Іраку та Йорданії. Того ж дня біля узбережжя Ємену обстріляли ракетами американський есмінець.