Померли двоє інфікованих китайським коронавірусом пасажирів Diamond Princess

Автор
Померли двоє інфікованих китайським коронавірусом пасажирів Diamond Princess

Двоє японських пасажирів, які інфікувалися китайським коронавірусом на лайнері Diamond Princess, що стояв на карантині в порту Японії, померли.

Померли двоє пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, інфіковані новим коронавірусом. Про це повідомляє NHK з посиланням на офіційних представників уряду Японії.

"...Два пасажири судна Diamond Princess померли, будучи інфіковані новим коронавірусом. Це перший випадок підтвердження загибелі серед пасажирів круїзного судна", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що померли чоловік і жінка у віці за 80 років.

Як повідомляв Укрінформ, судно Diamond Princess вийшло з Йокогами 20 січня і повернулося 3 лютого. Серед пасажирів був громадянин Китаю, у якого виявили новий коронавірус. Він зійшов 25 січня в Гонконзі. За рішенням влади Японії, круїзний лайнер кинув якір поряд з Йокогамою.

Україна поки що не планує евакуйовувати 23 громадян із лайнера Diamond Princess

Судно стояло на карантині, але 19 лютого з Diamond Princes пасажири почали сходити на берег. Для дозволу на висадку у пасажирів має бути зафіксований негативний результат тесту на новий коронавірус і відсутність симптомів.

Всього на борту Diamond Princess знаходилися близько 3,6 тисячі осіб з 50 країн, в тому числі 25 українців. Відомо про двох українців, у яких підтверджено інфікування коронавірусом COVID-2019.

За даними на 20 лютого, від коронавіруус померло 2128 людей, заражено 75 тисяч 727. Повністю одужали вже 16 тисяч 446 осіб.

Нагадаємо, на борту круїзного лайнера Diamond Princess в Японії виявлено 70 нових випадків зараження коронавірусом.