В Ірані військові обстріляли свій же корабель, загинули 40 людей

Автор
В Ірані військові обстріляли свій же корабель, загинули 40 людей

Інцидент трапився під час військових навчань іранських військових.

За повідомленням іранських ЗМІ, під час військових навчань іранський есмінець випадково відкрив вогонь по одному зі своїх військових кораблів.

В Оманській затоці іранський есмінець випадково запустив протикорабельну крилату ракету C-802 (Noor) в лінкор, який також брав участь у навчаннях, повідомляє УП із посиланням на Elsol та Daily Mail.

За даними місцевих ЗМІ, в інциденті загинуло 40 військовослужбовців, десятки зникли в морі.

Журналіст Тагвей Бабак, своєю чергою, повідомляє, що есмінець запустив протикорабельну ракету у військово-транспортне судно Konarak, пише РБК-Україна. Після цього потерпілий корабель затонув. На його борту було 30 чоловік.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

В Індонезії стався сильний землетрус

3 лютого директор з розслідування нещасних випадків в іранській Організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не ділитиметься з Україною доказами у справі щодо збиття літака МАУ через те, що дані розслідування "злили" українським ЗМІ.