У Китаї випустили потяг, який рухається зі швидкістю авіалайнера

Автор
У Китаї випустили потяг, який рухається зі швидкістю авіалайнера

У Китаї випустили потяг, який вважається найшвидшим наземним транспортним засобом у світі.

У Китаї випустили новий високошвидкісний потяг, який рухається за допомогою магнітної левітації та може набирати максимальну швидкість 600 кілометрів на годину. Про це повідомила китайська державна урядова агенція Xinhua.

У Піднебесній запевняють, що на даний момент це найшвидший наземний транспортний засіб у світі та називають його «останнім науково-технічним досягненням країни в галузі залізничного транспорту».

Над проєктом поїзда з магнітно-левітаційною системою почали працювати ще у 2016 році. А у червні 2020 року був успішно проведений випробувальний запуск прототипу. Його головною особливістю є магнітна подушка. Саме завдяки їй не відбувається зіткнення коліс з поверхнею рейки при русі та знижується шум.

За словами головного інженера проєкту Діна Сансана, поїзд може перевозити від двох до 10 вагонів із сотнею пасажирів у кожному.

«Подорож таким потягом – найкраще рішення для поїздок в межах 1500 км. Він заповнює розрив у швидкості між авіацією та швидкісними поїздами», - сказав інженер.

До слова, середній показник швидкості пасажирського авіалайнера сягає від 500 до 800 кілометрів на годину.

Як вже повідомляв "Телеграф", найбільший в світі планетарій відкрили в Шанхаї - що в ньому можна побачити і як виглядає (фото).