Влада Чилі скасувала всі введені через протести заходи

Автор
Влада Чилі скасувала всі введені через протести заходи

Такі рішення влада ухвалила на тлі нормалізації ситуації в країні.

Президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив, що скасовує всі заходи, прийняті в межах надзвичайного стану, який в країні ввели через протести, повідомило в суботу агентство EFE.

Заходи скасовуються з 00:00 27 жовтня за місцевим часом (06:00 за Києвом). Режим надзвичайного стану, зокрема, передбачав, що вулиці Чилі патрулюють військові.

Крім того, чилійські військові повідомили, що в ніч на неділю вони не оголошуватимуть комендантську годину, яка діяла в Сантьяго, а також у містах Ла Серена і Консепсьон кілька днів.

Такі рішення влада ухвалила на тлі нормалізації ситуації в країні, зазначає EFE.

Протести в Чилі почалися через підвищення цін на проїзд в громадському транспорті в Сантьяго, однак пізніше чилійці також стали висловлювати невдоволення низькими зарплатами, пенсіями, соціальними виплатами, високою вартістю послуг охорони здоров'я, освіти. В результаті протестів загинули щонайменше 19 людей.

У відповідь на протести влада Чилі оголосила про підвищення рівня мінімальної оплати праці та пенсії, скасувала підвищення цін на проїзд в метро і призупинила підвищення тарифів на електрику.