До прискорення пошуку вакцини долучились понад 70 країн

Автор
До прискорення пошуку вакцини долучились понад 70 країн

ВООЗ незабаром оголосить ініціативу щодо прискореної розробки та справедливого розподілу вакцин, щоб всі країни могли отримати лікувальний засіб.

Дослідження з розробки вакцин і способів лікування коронавірусу COVID-19 проводять з неймовірною швидкістю.

Про це розповів гендиректор ВООЗ, доктор Тедрос Аданом Гебрейесус на пресконфренції у штаб-квартирі ВООЗ в Женеві, повідомляє CNBC. За його словами, до дослідження приєдналися понад 70 країн, щоб прискорити процес розробки вакцини. Гебрейесус наголосив, що розробкою вакцини займаються близько 20 установ і компаній.

"Вірусний геном був складений на початку січня і поширений в усьому світі, що дозволило розробити тести і почати дослідження вакцини", – сказав Гебрейесус.

ВООЗ закликає не пом'якшувати карантин

Виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій, доктор Майк Райан зазначив, що під час одного з випробувань вивчатимуть питання, чи може застосування низьких доз таких препаратів, як гідроксихлорохін, знизити ризик захворювання для медичних працівників, які щодня контактують із піцієнтами з коронавірусом.

Як повідомлялося, станом на 7 квітня у світі зафіксовано більше 1,36 млн випадків інфікування COVID-19, з них понад 76 тис. людей померли, понад 293 тис. одужали.