Коронавірус: Канада й США залишають спільний кордон закритим

Автор
674
Коронавірус: Канада й США залишають спільний кордон закритим

Канада і США залишать спільний кордон закритим ще на місяць

Через пандемію COVID-19 Сполучені Штати й Канада домовилися ще протягом місяця тримати спільний кордон закритим  для "неважливих" подорожей.

Про це на пресконференції в Оттаві повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Дозвольте підтвердити, що Канада й США знову погодилися продовжити на 30 днів чинні прикордонні заходи. Це - важливе рішення, що убезпечить людей в обох державах", - заявив канадський лідер.

Він пояснив, що рішення про можливе подальше продовження такого режиму розглядатиметься наприкінці червня: "Під час кризи ми часто ухвалюємо рішення щотижнево. Ситуація швидко змінюється, й ми постійно запроваджуємо нові корисні для канадців заходи, налаштовуючи баланс між убезпеченням людей та намаганням відновити звичну економічну активність".

Трюдо додав, що Канада "й надалі уважно стежитиме за подіями в інших регіонах світу, приймаючи рішення про наступні кроки".

"Нова пошта" запустила авіадоставку посилок із США та Китаю

Як повідомлялося, чинні безпрецедентні обмеження на пересування між Канадою та США набули чинності 21 березня й відтоді двічі подовжувалися. "Неважливими" вважаються усі подорожі, метою яких є туризм і відпочинок. Водночас рух через кордон пального, харчових продуктів, медикаментів та інших товарів не припиняється. Не стосується заборона і медиків, які мешкають в одній країні, а працюють у другій.

За останніми даними, у Канаді виявлено понад 78 тис. випадків інфікування COVID-19. Недуга забрала 5857 життів. Водночас у США хворих уже більше за 1,55 млн, померли внаслідок коронавірусної інфекції - 91 тис. американців.