Tesla під Берліном: чому протестують місцеві жителі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 травня 2024, 14:17

Жителі муніципалітету Грюнхайде протестують проти будівництва заводу Tesla.

Жителі території Грюнхайді землі Бранденбург, неподалік німецької столиці Берліна, висловилися проти планів Ілона Маска побудувати поблизу них новий завод Tesla.

Маск відреагував на невдоволення, повідомляє Spiegel.

"На тлі місцевих протестів проти запланованого будівництва фабрики Tesla у Бранденбурзі висловився генеральний директор Ілон Маск", — йдеться у повідомленні.

Суперечка виникла через те, що у заявних документах відповідно до Федерального закону про контроль над викидами, в Tesla вказали, що потребуватиме 372 кубічних метрів води за годину з громадської мережі питної води. Мешканці побоюються загрози для громадського питного водопостачання.

Маск запевнив, що його завод не вживатиме стільки води щодня.

"Це може бути рідкісний випадок пікового використання, але нічого такого не відбуватиметься щодня", — заявив він.

Вартість компанії Tesla досягла 100 мільярдів доларів

Глава компанії також прокоментував критику щодо запланованої вирубки 300 га лісу під завод. Маск заявив, що в цій місцевості немає природного лісу, крім посадок дерев, спеціально призначених для виробництва картону, лише невелика частина з яких буде використана під фабрику.

Заплановане будівництво заводу американського виробника електромобілів Tesla вже давно жваво обговорюється мешканцями громади в районі Одер-Шпрее. Близько 200 людей нещодавно протестували проти будівництва. Після цього Tesla розпочала громадську кампанію з інформування мешканців та надання їм можливості для обговорення теми.

Як повідомлялося, домовленості про будівництво першого в Європі заводу Tesla було досягнуто минулого року. Виробник електромобілів хоче збирати на початковому етапі 150 тисяч, а згодом до 500 тисяч транспортних засобів на рік, включаючи моделі 3 та Y.