Європа пережила один з найсильніших квітневих морозів за останні 10 років

Автор
552
Європа пережила один з найсильніших квітневих морозів за останні 10 років

Аномальні морози охопили райони південно-східної Європи у четвер, 2 квітня.

Похолодання довелося на час цвітіння дерев. Багато виноградники і фруктові плантації зазнали близько 100% збитку. Метеорологи вважають, що це було одне з найхолодніших квітневих ранків за десятиліття, повідомляє The Watchers.

У четвер особливо холодні погодні умови настали в Словенії, Сербії, північно-східній частині Італії, Хорватії та Угорщини. На півночі Хорватії температура опустилася до -5,9 ° C. У Словенії місцями похолодало до -9,4 ° C.

Як повідомлялося раніше, північні райони Албанії засипало снігом. В Італії знищено до близько половини яблук сортів Гала і Голден, які складають до 70% всіх яблук в країні.

Перші квіти, приносить кращі фрукти, вже втрачені, що призводить до відчутного зниження загальної кількості та якості врожаю. Хімічне проріджування здійснити неможливо, фермерам доведеться виконувати його вручну.

У Селени Гомес діагностували біполярний розлад

Слідом за хвилею морозів метеорологи прогнозують настання вологої погоди, яка охопить більшу частину Греції, окремі райони болгарсько-турецького кордону, де пройдуть сильні зливи.