Конгрес США схвалив "історичний" закон на порятунок економіки

Автор
Конгрес США схвалив "історичний" закон на порятунок економіки

Сам Дональд Трамп заявив, що готовий підписати законопроект, як тільки документ надійде до Білого дому.

Палата представників США слідом за Сенатом ухвалила масштабний законопроєкт, який передбачає виділення 2 трлн доларів для пом'якшення економічних наслідків у Сполучених Штатах від пандемії коронавірусу. Голосування відбулося в п'ятницю.

У США називають цей законопроєкт "історичним", оскільки він є найбільшим пакетом економічної підтримки за всю історію Сполучених Штатів. Документ ухвалює масштабне фінансове вливання в національну економіку в зв'язку з її уповільненням, пов'язаним із введенням масового карантину через пандемію коронавірусу.

Законопроєкт виділяє, в тому числі, $250 млрд на прямі виплати фізичним особам та сім’ям, $350 млрд на кредити для малого бізнесу, $250 млрд на виплату допомоги на випадок безробіття та $500 млрд на позики для компаній, які зазнали скрути. Крім того, заходи підтримки передбачають масштабні фінансові вливання в економіку країни, яка вже відчула потужні наслідки від припинення виробництва та надання послуг, а також підвищення рівня безробіття.

США обігнали Китай та Італію за кількістю інфікованих коронавірусом

Тим часом, голосування в п'ятницю в Палаті представників не обійшлося без несподіванок. Конгресмен-республіканець Томас Мессі, представник консервативного крила, виступив з ініціативою про поіменне голосування в палаті замість висловлення одностайної згоди. Це означало необхідність для всіх законодавців їхати до Капітолію в умовах карантину, що особливо небезпечно, враховуючи похилий вік більшості конгресменів. Однак, Палата представників знайшла процедурний спосіб, як уникнути можливості для Мессі офіційно внести його пропозицію.

Як повідомлялося, за даними Worldmeters, у світі заражено коронавірусом 577 939 осіб, з них 130 676 одужали і 26 477 померли. В Україні підтверджено 218 випадків Covid-19, з них 5 летальних, 5 людей одужали.