Сенат США висунув вимогу запровадити нові санкції проти Туреччини

Автор
724
Сенат США висунув вимогу запровадити нові санкції проти Туреччини

Представники Сенату США вимагають висунути нові санкції проти Туреччини через її відмову виконувати вимоги США і НАТО стосовно усунення загрози, які становлять російські комплекси С-400 на території країни.

Відповідну заяву оприлюднено на акаунті Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США у Twitter.

"Рівно рік тому, всупереч позиції НАТО, наш союзник Туреччина закупила російську систему протиповітряної оборони С-400. Допоки Туреччина не виправить це, відносини між США й Туреччиною залишатимуться напруженими. Санкції CAATSA (Закону щодо протидії противникам Америки шляхом санкцій – ред.) необхідно вводити без зволікань", - наголошується в заяві.

Заклик представників Сенату – верхньої палати Конгресу США, який контролюється республіканською (провладною) більшістю – став частиною послідовного тиску законодавців на адміністрацію президента Трампа в "турецько-російському" питанні. Раніше цього місяця двопартійна група законодавців уже зверталася з офіційним листом до глави Пентагону з вимогою прискорити згортання програми інтеграції надсучасних літаків F-35 у систему оборони Туреччини.

У США заявили, що вчені з лабораторії в Ухані перебігли на Захід

Як повідомлялося, Туреччина, яка є членом НАТО, у 2019 році закупила у Росії системи ППО С-400 та інтегрувала їх у свою систему оборони. Нещодавно турецькі сили випробували можливості С-400 на військових літаках, закуплених раніше у США.