На Марсі зафіксували сейсмічну активність (Відео)

Автор
561
На Марсі зафіксували сейсмічну активність (Відео)

Геологічна активність на Червоній планеті схожа на земну і місячну.

Міжнародна група вчених проаналізувала дані, які були зібрані станцією InSight, і прийшла до висновку, що Марс все ще є сейсмічно активною планетою. Як наголошується на сайті Університету Меріленда, місія стала першою, яка зосередилася на прямих спостереженнях геологічної активності іншої планети.

Протягом 235 марсіанських днів було зафіксовано 174 сейсмічних події. 150 з них були високочастотними подіями, які нагадують ті, що були зафіксовані на Місяці під час місії "Аполлонів". Інші 24 події були низькочастотними, а три з них були схожі на землетруси, викликані рухом тектонічних плит на Землі.

Дослідники змогли визначити джерело трьох низькочастотних подій і впевнені, що ще 10 були досить сильними для того, щоб їм вдалося визначити джерело в ході подальших досліджень.

Астрономи у космосі знайшли кисень придатний для людини

"Ці низькочастотні події були дійсно цікавими, тому що ми знаємо, як їх аналізувати і отримати інформацію про структуру надр. Ґрунтуючись на тому, як різні хвилі поширюються через кору, ми можемо визначити геологічні шари на планеті і визначити відстань і розташування до джерела землетрусів", - заявив один з учених Ведран Лекіч.