Що поставити в морозильну камеру, щоб неприємний запах зник: простий лайфхак від кухаря

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 20:26

Запах може з’явитись після відключень і не тільки

Морозильна камера — це незамінний інструмент сучасного кулінара. Однак часто, особливо після відключень електроенергії, в морозилці з’являється неприємний запах. Однак це можна легко виправити. До речі, ми розповідали, як правильно розморожувати холодильник.

Як відновити свіжість морозильної камери у своєму телеграм-каналі розповів кухар та ресторатор Євген Клопотенко. Прибрати неприємний запах не так вже й складно.

Як прибрати запах: покрокова інструкція

  1. Для початку, повністю очистіть морозилку від продуктів. Якщо вони вже просякли запахами один одного, швидше за все, їх доведеться утилізувати.
  2. Коли ви спустошите камеру, помийте всі внутрішні стінки. Для цього з соди, оцту та води можна зробити суміш, що за консистенцією буде нагадувати пасту.
  3. Якщо просто помити морозильну камеру недостатньо, можна використати абсорбуючі матеріали. Для цього всередину слід поставити миску з кавовою гущею або харчовою содою. Її так потрібно залишити мінімум на годину, а ще краще — на ніч. Якщо у вас є можливість залишити морозилку на декілька днів, можна змішати сіль та цукор у пропорції 1:1 та розмістити всередині миску з цією сумішшю.
  4. Налаштуйте правильну температуру у морозильній камері. Вона має складати 18 градусів

Ці прості поради вам допоможуть повернути свіжість морозильній камері. А чиста морозилка може повністю виконувати свої функції зберігання. Ми розповідали, як заморожувати виноград і як взагалі його зберігати.