Краще в'язниці: Жириновський хоче повернути заслання в Росії

Читать на русском
Автор
Російський депутат запропонував повернути заслання
Російський депутат запропонував повернути заслання. Фото radiokp.ru

Лідер однієї із російських партій вважає, що заслання допоможуть розвинути райони Сибіру.

Керівник Ліберально-демократичної партії російської Держдуми Володимир Жириновський запропонував заповнювати нові сибірські райони засланими людьми, в число яких входитимуть вʼязні.

Про це повідомили на телеканалі "Росія 24".

Після того, як російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про будівництво нових міст на Сибірі, в Жириновського виникло запитання, кого ж туди селитимуть. Російський депутат запропонував засилати у нові райони увʼязнених людей.

За його словами, росія, котрих садять у вʼязниці, наприклад за бійку чи крадіжку, краще було б відправити на Сибір, щоб розвивати цей район. 

"Ось футболісти недавно побилися, Мамаєв з Кокоріним. Їх відправили в колонію, а краще б до Сибіру. Там і футбол можна було б підняти", - пропонує Жириновський.

Також він відзначає, що Сибір ще багато років тому з часів декабристів розвивався духовно та інтелектуально завдяки засланим. Тому ініціатива із відправлення вʼязнів до нових районів змогла б допомогти їх розбудувати.

Російський депутат пропонує відновити заслання

Проте президент Росії Володимир Путін заяву Жириновського не оцінив. Він заявляє, що забезпечувати країну трудовими ресурсами методом заслання — варіант не для них.

"Ви самі критикуєте часи сталінізму, а пропонуєте заслання", - каже Путін.

Жириновський же пропонує : "Тих, хто сьогодні на Пушкінській площі бунтував, їх у вагон — і до Магадана. Більше бунтувати не будуть".

На це російський президент відповів, що такі дії не будуть ефективними, адже люди, котрі вчинили якісь злочини, бунти, навряд чи працюватимуть як слід, тому й економіку новозбудованих районів не піднімуть.

Путіну ініціатива Жириновського не сподобалася

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у вересні цього року Путін із міністром оборони Сергієм Шойгу відпочивали у тайзі в Сибірі, після чого міністр і заявив про бажання забудувати цю місцевість.