"Імпортозаміщення" не допомогло: російська влада офіційно легалізувала контрабанду

Читать на русском
Автор
2614
Ввезення контрабанди в росію легалізували
Ввезення контрабанди в росію легалізували. Фото our-irkutsk.ru

Російські депутати схвалили "паралельний імпорт"

У вівторок, 21 червня, російська держдума ухвалила закон про легалізацію "паралельного імпорту". Фактично це означає, що влада країни-агресора узаконила ввезення контрабанди.

Як передає "Медуза", цей документ російські депутати погодили повністю й таким чином дозволили окремим компаніям імпортувати товари в країну без дозволу правовласника.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

У документі зазначається, що "використання результатів інтелектуальної діяльності, виражених у товарах, та засобів індивідуалізації, якими такі товари марковані, не є порушенням".

До переліку товарів увійшли деякі бренди (наприклад, Bentley, Apple, Siemens, Dyson), а також категорії товарів (наприклад, залізничні локомотиви, човни, саджанці та квіти). Загалом російський Мінпромторг запропонував продавати без дозволу правовласника понад 50 груп товарів понад 200 брендів. З-поміж них десятки автомобільних брендів (Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer), окремі марки запчастин для авто, виробники телефонів, техніки та навіть ігрових приставок.

Судячи з того, що російські депутати ухвалили цей документ, можна зробити висновок, що "імпортозаміщення", про яке влада країни-агресора говорила через всі можливі канали пропаганди — просто не спрацювало й замінити відомі марки авто та іншої техніки їм просто немає чим.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у Москві відкрили "російський McDonald’s" зі смішною назвою — заміни відомому "Біг-Маку" та оригінальним соусам американської мережі росіяни знайти не змогли.