"Недовірливість і фобії": медики оцінили ірраціональний кремлівський карантин путіна

Читать на русском
Автор
3351
володимир путін
володимир путін. Фото twitter.com/KremlinRussia

Лікарі губляться у здогадах, навіщо оточення путіна йде на безпрецедентні карантинні заходи

У кремлі йдуть на безпрецедентні заходи щодо карантину для всіх тих, хто обслуговує президента росії володимира путіна, у якого є ознаки деяких хвороб.

Про це повідомляє російська служба ВВС. Видання зазначає, що путін отримав аж чотири дози вакцини від коронавірусу за рік, а своїми частими переїздами він змушує весь персонал, що його обслуговує, сидіти в карантині.

"Такі заходи безпрецедентні, але щодо них неможливо зробити висновок про те, чи є у президента проблеми зі здоров’ям, скоріше, це перестраховка або "зоряна хвороба", — сказав Бі-бі-сі ізраїльський анестезіолог Михайло Фремдерман, який до 2014 року працював у рф.

Завідувач відділу у відділенні анестезіології та реанімації в клініці Tufts Medical Center у США, який особисто лікував важких пацієнтів з коронавірусом на апаратах ШВЛ, Костянтин Балонов розповів, що подібні карантинні заходи ірраціональні, а медики у кремлі просто бояться можливих репресій та перестраховуються.

"Сидіти в карантині та здавати численні аналізи — з медичного погляду це параноя чи реальний страх. "Справа лікарів" може дуже швидко стати новою реальністю", — вважає Балонов.

Фремдерман додав, що подібні карантинні заходи свідчать про недовірливість і фобії путіна, зокрема побоювання біологічної зброї.

"Він же говорив про біологічні лабораторії США в Україні. А інформацію про необхідність тих чи інших аналізів чи карантину, швидше за все, отримує з папок, які йому приносять", — зазначив Фремдерман.

До речі, Михайло також не виключає того, що кремлівські лікарі просто "пилять" бюджет.

Раніше психолог розповів про можливі психічні хвороби президента росії. Нагадаємо, нещодавно у колишньому оточенні диктатора розкрили правду про його стан.