Працюють у три зміни: росіяни шаленими темпами будують військові заводи (супутникові фото)

Читать на русском
Автор
6161
Росіяни не приховують будівництво
Росіяни не приховують будівництво. Фото radiosvoboda.org

Заводи розростаються відразу у кількох регіонах

Практично по всій росії будують нові військові заводи. Будівництво не припиняється навіть уночі — люди працюють у три зміни.

Про це повідомляють "Схеми", у розпорядженні яких опинилися супутникові знімки території росії. На них помітні серйозні зміни на певних територіях.

Так, на території Казанського авіаційного заводу, де будують та ремонтують стратегічні бомбардувальники типу Ту-22м3 та Ту-160, ще у 2018 році почали будувати новий ангар. 2022 року будівництво прискорилося, а 2023 року перебуває на фінальній стадії.

Військові експерти вважають, що у новому цеху можуть ремонтувати та модернізувати російські стратегічні бомбардувальники.

На Іркутському авіаційному заводі також помітили зміни. Це підприємство спеціалізується на ремонті та виготовленні всіх винищувачів Су-30. У період з 2019 до 2021 року на території заводу звели новий ангар з виходом на авіасмугу, а у 2023 році закінчується будівництво ще одного такого об’єкта.

Авіаексперт Анатолій Храпчинський припустив, що ангари можуть використовуватись для ремонту цивільних бортів типу Sukhoi Superjet та винищувачів типу Су-30.

У місті Дубно Московської області розташований Дубнянський машинобудівний завод. На його території знаходиться Машинобудівне конструкторське бюро "Райдуга", яке виробляє ракети Х-22, Х-55, Х-101.

У 2021 році тут розпочали будівництво величезної будівлі, яку завершили у 2023 році. Це новий приватний завод з виробництва російських БПЛА і належить він компанії "Кронштадт". Ця фірма пов’язана з холдингом "АФК-Система" російського олігарха Володимира Євтушенкова та спеціалізується на виробництві розвідувальних, ударних та інших дронів під брендами "Оріон", "Геліос" і таке інше.

На Уральському заводі цивільної авіації займаються не лише цивільними гелікоптерами та літаками. Тут ремонтують двигуни та редуктори, які можуть використовуватися у військових вертольотах типу Мі-2, Мі-8, Мі-24 та Ка-52. Наприкінці 2021 року на території заводу почали будувати великий цех довжиною 145 метрів та шириною 75 метрів, а завершили будівництво вже у 2023 році. За версією Храпчинського, у цьому цеху будуть виготовляти або вже виготовляють авіадвигуни або допоміжні силові установки (агрегати, які забезпечують додаткову енергію літак або вертоліт). Таким спорудам прямий доступ до рульової смуги не потрібен.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що росія чекає на нові поставки ракет від Ірану. В Україні їх планують знищувати не лише за допомогою систем ППО.