Кіссінджер поплатився за свої висловлювання щодо поступок України

Читать на русском
Автор
21758
Генрі Кіссінджер
Генрі Кіссінджер

Політик натякнув Києву на потребу піти на поступки задля відновлення мирних переговорів із рф

Один із найавторитетніших політиків Сполучених Штатів Америки і колишній держсекретар Генрі Кіссінджер опинився у списку бази даних українського сайту "Миротворець" як "співучасник злочинів проти України".

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Як повідомляє портал "eadaily", Кіссінджер потрапив до списку "ворогів України" за свою заяву щодо територіальних поступок з боку України, котру він зробив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

За словами 98-річного політика, через російську агресію в Україні міжнародній спільноті, зокрема Заходу, доведеться шукати домовленості з кремлем. Досить велика кількість коментаторів сприйняли ці слова як заклик до українських територіальних поступок в обмін на мир з російською федерацією.

Через ці висловлювання Кіссінджера на "Миротворці" записали в учасники "інформаційної спецоперації росії проти України". У тексті його картки йдеться про те що він є "співучасником злочинів російської влади проти України та її громадян".

Скріншот "Миротворець"
Картка Генрі Кіссінджера у базі "Миротворця"

Варто додати, що "Миротворець" є ресурсом, на якому розміщуються персональні дані осіб, які вважаються причетними до "злочинів проти засад національної безпеки України".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що гучна заява колишнього держсекретаря США не залишилася без уваги і зі сторони російської федерації. Зокрема, речник кремля дмитро пєсков наголосив, що москва все ще чекає, що Київ прийме її вимоги та чітко усвідомить ситуацію, що склалася.