Обійми з військовими і селфі з зірками: на Хрещатику — останні приготування до параду (ексклюзивний фоторепортаж)

Читать на русском
Автор
631
Військових обіймають рідні та гості свята, які вдячні за мирне небо над головою
Військових обіймають рідні та гості свята, які вдячні за мирне небо над головою

На площі продовжують готуватися до параду, кореспондент "Телеграфа" зняв святкову атмосферу

У Києві готуються до початку параду з нагоди 30-ї річниці незалежності України, який стартує о 10:00.

Як повідомляє кореспондент "Телеграфа" з місця подій, людей в центрі Києва — тисячі. Щоб уникнути НП і провокацій, копи працюють в посиленому режимі і використовують металошукачі.

Обстановка на Хрещатику панує дуже дружня і святкова. Українці з національними прапорами обіймають військових і фотографуються зі знаменитостями. Серед них — співак Монатік, який прийшов на свято завчасно.

Відзначимо, що вже о 10:00 тут розпочнеться масштабний парад, в якому, крім техніки ЗСУ, свою міць продемонструють літаки НАТО. На Трухановому острові відбудеться артилерійський салют.

Крім того, в рамках свята після параду заплановано "Марш Захисників України 2021" за маршрутом: парк імені Тараса Шевченка — Бессарабська площа — вулиця Хрещатик — Майдан Незалежності.

Автор фото: Ян Доброносов, "Телеграф".

Нагадаємо, о 12:00 в небо над Києвом злетять американські військові "Боїнги" — КС-135 "Стратотанкер" і Р-8 "Посейдон", які візьмуть участь в повітряному параді. Крім літаків США, в урочистій частині до Дня Незалежності України візьмуть участь польські багатоцільові винищувачі F-16, словацькі вертольоти UH60 Black Hawk і транспортні літаки C-27 Spartan, а також британські винищувачі Eurofighter Typhoon.