Як агресія війни впливає на стосунки і чи допоможе секс: поради практичного психолога Ксенії Французової

Читать на русском
Автор
1368
Юлія Забєліна та Ксенія Французова
Юлія Забєліна та Ксенія Французова. Фото Скріншот відео

Практичний психолог розповіла, як агресія війни руйнує стосунки і як з цим боротися.

З початку війни українці переживають почуття, про існування яких раніше могли навіть не підозрювати — страх, злість, розгубленість та відчуття агресії до усього, що відбувається навкруги. Досить часто, не усвідомлюючи того, гнів та агресія може проявлятися у стосунках з коханою людиною.

Журналістка "Телеграфу" Юлія Забєліна поспілкувалася з практичним психологом, сексологом Ксенією Французовою. Експертка в інтерв’ю розповіла, як агресія та гнів війни впливають на стосунки та чому зараз так важливо спілкуватися зі своїм партнером (щоб подивитись відеоверсію — прогортайте до кінця сторінки).

"Агресія з'являється в певних місцях, завжди має вектор і об'єкт. Якщо говорити про війну і насилля, яке над нами чинять, то конкретного насильника немає. Є російська армія, російський президент, які далеко. Тому туди агресію ввідати не можливо. А є люди поруч, які й отримують цю агресію. Як правило, це чоловік або дружина. Тому важливо не знищувати один одного і направляти агресію в правильне русло", — пояснює психолог.

Також Ксенія Французова дає декілька порад, які допоможуть себе контролювати:

по-перше, усвідомлювати, як і звідки з'являється злість;

по-друге, вивільняти енергію через тіло — займатися фізичними вправами та спортом;

по-третє, психотерапія та обговорення проблеми зі свої партнером.

Сексолог додає, що головне не блокувати, а дати вихід вашим емоціям. Один із способів знизити емоційний градус — займатися сексом.

Інтерв’ю з практичним психологом, сексологом Ксенією Французовою

Відзначимо, що МОЗ раніше давало поради, як українцям зняти стрес в умовах воєнного часу. Крім того, психологи пояснювали, у чому полягають причини тривожності та як їх подолати.