Лідер гурту «ТіК» і Тайра принесли тепло на південь

Читать на русском
Автор
1169
Віктор Бронюк та Юлія Паєвська (Тайра)
Віктор Бронюк та Юлія Паєвська (Тайра)

Великий "теплий" вантаж вже приїхав на місце призначення

22 січня на південь України приїхав великий "теплий" вантаж. 10 тонн обігрівачів, газових плит, туристичних пічок у рамках акції "Тепло на Різдво" привезли фонди "Подільська громада" Віктора Бронюка та фонд "Мрія" Юлії Паєвської (Тайри).

"Нам вдалося придбати портативні газові плити для найбільш незабезпечених жителів деокупованих міст і селищ Херсонщини і Миколаївщини — одиноких літніх людей і багатодітних родин, які через зруйновану інфраструктуру, на жаль, часто навіть не мають можливості зігрітися теплим чаєм чи кавою", — розповідає Віктор Бронюк.

До збору долучились багато небайдужих підприємців та волонтерських організацій, тож за місяць акції вдалося закумулювати чималу суму й зібрати великий вантаж: потужні генератори, понад 600 портативних газових плит, понад 1000 великих і компактних газових балонів і багато термосів.

Дорога до Херсонської області пройшла безпечно і швидко. "Теплий" вантаж спершу привезли у славнозвісну Чорнобаївку, понад 17 тисяч людей населення якої перебували в окупації. Наразі в деяких селах Чорнобаївського району, немає ні світла, ні газу.

"Теплий" вантаж спершу привезли у славнозвісну Чорнобаївку

Акція "Тепло на Різдво" стала початком співпраці "Подільської громади" із благодійним фондом "Українська фундація "Мрія", який заснувала Тайра — відома волонтерка і парамедик Юлія Паєвська, яка понад три місяці провела у російському полоні. Фонд допомагає родинам військовополонених, цивільних бранців, загиблих героїв фінансово, надає юридичну та психологічну підтримку.

"Перед з нами зараз завдання підтримати тих, хто цього найбільше потребує, поділитися своїм теплом і надією із українцями, які пережили жахи російської окупації, — відзначає виконавчий директор благодійного фонду "Українська фундація "Мрія" Тетяна Комлик. — Щодня наша команда на контакті із родинами полонених і загиблих воїнів, які теж вийшли з окупації, які стали вимушенопереміщеними особами. Ми намагаємося усіма силами підтримати фінансово, психологічно, втілити мрії їх дітей. Тому участь в акції "Тепло на Різдво" для нас має особливе значення — ми готові і надалі нашими можливостями допомагати".