Морозні сюрпризи чи довгоочікуване тепло? Українцям розповіли, чи чекати на ранню весну

Читать на русском
Автор
809
Прогноз погоди на весну
Прогноз погоди на весну. Фото Pixabay

Українцям розповіли, чого чекати від погоди до кінця місяця

Точних прогнозів погоди на березень в Україні синоптики поки що не дають. Однак припускають, що цього року таки очікується ранній прихід весни після повернення морозів у лютому.

Думки синоптиків щодо синоптичної ситуації в Україні вирізняються. Деякі говорять про те, що на потепління варто очікувати вже найближчим часом, а деякі вважають, що попереду чекають морози, передає РБК-Україна.

Прогноз Наталії Птухи

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначає, що лютий буде по-справжньому зимовим після аномально теплого січня. Наприклад, цього тижня "мінуси" будуть не лише вночі, а й у денний час.

"Офіційні прогнози (на весну) з’являться за тиждень-два, але можу особисто я сказати, що лютий досить інтенсивний, температура знижується, морози повертаються, тому очікувати ранньої весни зараз не варто", — сказала Птуха.

Прогноз Ігоря Кібальчича

Синоптик також заявляє про майбутнє похолодання. За його словами, зима ще проявить свій "морозний характер" у лютому. Проте на опади очікувати не варто. Погода буде сухою, але холодною. Температура повітря опускатиметься нижче за норму на 1-4 градуси. Найхолодніше буде у західній частині України.

Прогноз Станіслава Щедріна

Думка Щедріна відрізняється від двох попередніх синоптиків. Він вважає, що в Україну вже зовсім скоро прийде потепління і на морози очікувати не варто.

"Починаючи з 8-10 лютого, у більшу частину Європи прийдуть стійкі теплі повітряні маси з Сахари та Атлантики. Тому і в Україні очікується суттєве та стабільне потепління, по всій країні з 10-12 до кінця 2 декади лютого, температурний режим коливатиметься в межах від +5+7 вдень і до -3+4 градусів на ніч", — зазначив він.

За словами народного синоптика, у першій половині лютого опадів буде мало. Проте вже у другій його половині "скрізь буде сиро". А ось третя декада лютого буде вже по-весняному теплою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що за даними сайту Meteoprog, значне потепління в Україні настане ближче до кінця лютого. Також синоптики розповіли, чи варто до кінця місяця чекати на опади.