Дана Ярова: яєць по 17 та яблук по 52 більше не буде — Міноборони робитиме закупівлі через Прозорро

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграфу"

Волонтерка розповіла про результати роботи новоствореного антикорупційного органу

Зірвані замовлення на літню форму для Збройних Сил України, "яєчний" скандал та "закритий клуб постачальників" — все це результат приховування інформації Міністерством оборони про проведені закупівлі. Після засідання тендерного комітету волонтерка та членкиня Громадської антикорупційної ради Дана Ярова встановила жорстку умову — всі закупівлі повинні проводитися виключно через систему Prozorro. Дана Ярова в ефірі Еспресо розповіла про результати роботи новоствореного антикорупційного органу.

"За новою процедурою буде закуплятися харчування. Вже встановлені граничні ціни на продукти: яєць по 17 грн та яблук по 52 вже не буде. Також Громадській антикорупційній раді вдалося розширити можливість входу майже для всіх учасників ринку по харчуванню. І найважливіше: вперше від 24 лютого 2022 року торги відбуватимуться на Prozorro", — констатувала Дана.

Також Дана Ярова додала, що найважче було досягнути проведення закупівель через Prozorro, та закликала операторів ринку харчування брати участь в торгах і стати постачальником Міністерства оборони.

"Попри те, що намагаються знову запровадити прямі договори, Громадська рада стоїть одним фронтом і наполягає, щоб торги відбувалися через Prozorro із залученням більшої кількості учасників. Щоб не було "закритого клубу по інтересах", як це було у Міністерстві протягом 2022 року, а могли зайти більше конкурентів і торги відбувалися в конкурентоспроможному середовищі", — підсумувала Ярова.