Вимкнення однієї шкідливої функції на телефоні вбереже від втрати грошей і не тільки

Читать на русском
Автор
13278
Не варто покладатися на автоналаштування
Не варто покладатися на автоналаштування. Фото pexels.com

Публічні точки доступу Wi-Fi без пароля часто використовуються зловмисниками для крадіжки інформації

Деякі звички власника погіршують роботу телефону або створюють інші проблеми. Наприклад, увімкнене автопідключення до Wi-Fi може спричинити втрату особистих даних, грошей на банківському рахунку та інших проблем.

Як цього уникнути, розповів портал itechua.

Загальнодоступні точки Wi-Fi – зручний спосіб скористатися інтернетом поза домом та заощадити мобільний трафік. Автопідключення до Wi-Fi дозволяє миттєво підключатися до будь-якої доступної мережі, що багато хто робить.

Однак це вкрай небезпечно – публічні точки доступу Wi-Fi без пароля часто використовуються зловмисниками для крадіжки інформації. Найчастіше це відбувається за однією з цих схем:

  • перехоплення інформації у процесі передачі від користувача маршрутизатору. Під час передачі даних через сумнівну мережу Wi-Fi, шахраї можуть перехопити повідомлення, файли тощо);
  • створення підробленої точки доступу Wi-Fi. Зловмисники створюють власну точку доступу під назвою, яка не викликає підозри, наприклад, "Wi-Fi Cafe X". При підключенні до них, в руки шахраїв потрапляють всі файли, що передаються з її допомогою.

Основна проблема автопідключення в тому, що користувач може навіть не помітити, що його телефон підключився до мережі Wi-Fi і робити звичні дії, даючи шахраям доступ до своїх особистих даних.

В цьому випадку найбільш небезпечні:

  • надсилання особистих фотографій та інших конфіденційних файлів. Їх можуть використовувати для шантажу;
  • вхід до акаунтів, додатків (особливо банківських). Шахраї можуть перехопити паролі та логіни.

Щоб уникнути крадіжки конфіденційної інформації, файлів, паролів та логінів, необхідно:

  • Вимкнути автоз’єднання Wi-Fi у налаштуваннях телефону. Вибирати Wi-Fi для підключення лише вручну.
  • Якщо вимкнути автопідключення не виходить, потрібно контролювати, до яких точок підключається телефон у громадських місцях.
  • У громадських місцях необхідно уточнювати інформацію про справжність Wi-Fi. Краще вибирати мережі із паролем.
  • Використовуйте детектор безпечних точок Wi-Fi, наприклад Avast Mobile Security.

Раніше "Телеграф" розповідав, як пришвидшити інтернет на телефоні. Існують прості рекомендації, які допоможуть покращити швидкість завантаження відео, веб-сторінок та функціональність месенджерів.