В Україні стоїть бабине літо, але синоптики попередили про небезпеку: прогноз до кінця тижня

Читать на русском
Автор
1532
Тривають чудові дні
Тривають чудові дні. Фото pixabay.com

Вдень термометри піднімаються до літніх градусів, але ночами стає все холодніше

Хоча перші заморозки можуть прийти в Україну вже у вересні, наразі початок осені радує прекрасною погодою. У країну прийшло бабине літо.

Про це свідчать прогнози Укргідрометцентру. Синоптик Наталка Діденко зазначає, що така синоптична ситуація утримається "скільки бачить око".

Отже, у середу, 6 вересня, по всій Україні без опадів, мінлива хмарність. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +23 +29 градусів. Вночі синоптики прогнозують 8-18 градусів зі знаком "плюс".

Карта погоди 6 вересня

У четвер, 7 вересня, температурні показники вдень прогнозуються на рівні +20 +27 градусів. Вночі очікується від 10 до 15 градусів тепла. Буде сухо та сонячно.

Карта погоди 7 вересня

У п’ятницю, 8 вересня, температура повітря буде практично аналогічна попередньому дню. Дощів не прогнозується.

Карта погоди 8 вересня

Вихідні також подарують розкішну погоду – буде сухо та сонячно. У денний час у суботу, 9 вересня, стовпчики термометрів показуватимуть 18-28 градусів зі знаком "плюс", найхолодніше буде на сході та півночі країни, на заході та півдні градуси будуть літніми. Ночі стають дедалі прохолоднішими — прогнозується +7 +13 градусів.

Карта погоди 9 вересня

Не розчарує і неділя, 10 вересня – опадів не очікується, сонячно, невелика хмарність. Температура повітря сприятиме прогулянкам — вдень синоптики прогнозують +19 +28 градусів, у нічний час буде від 7 до 14 градусів тепла.

Карта погоди 10 вересня

Проте у такої погоди, як попереджають синоптики, є і свій ризик. 6-8 вересня у північних (6 вересня окрім Чернігівської), центральних, південних (крім Запорізької), Харківської, Донецької, Тернопільської областей та Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Карта пожежної небезпеки на 9 вересня

Раніше "Телеграф" розповідав, якою буде погода у Києві до кінця поточного тижня. У деякі дні буде хмарно та вітряно.