На Україну насувається негода, де пройдуть дощі: прогноз до кінця тижня

Читать на русском
Автор
7087
Осінь нагадає про себе опадами
Осінь нагадає про себе опадами. Фото pexels.com

Вихідні, за винятком західних областей, будуть сухими та сонячними

Незабаром осінь покаже характер, і Україну накриють дощі. 13 вересня по всій Україні ще буде без опадів, але далі прийде негода.

Про це свідчать прогнози Укргідрометцентру. Температура повітря буде досить високою.

Отже, у середу, 13 вересня, по всій країні буде сухо, мінлива хмарність. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +19 (Луганська область) до +30 градусів (Закарпаття та Львівщина). Вночі прогнозується 9-16 градусів тепла.

Карта погоди на 13 вересня

Вже у четвер, 14 вересня, в Україну зайдуть дощі, вони накриють більшу частину країни: сухо буде лише на сході, а також у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях. Температура повітря збережеться на високому рівні — вдень +19 +30, вночі від 8 до 18 градусів зі знаком "плюс".

Карта погоди на 14 вересня

У п’ятницю, 15 вересня, опади прогнозуються у північних та східних областях, а також у Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях та у Криму. Вдень стовпчики термометрів покажуть +19 +27 градусів, уночі очікується 10-18 градусів тепла.

Карта погоди на 15 вересня

У суботу, 16 вересня, в Україні буде без опадів, чудовий день для прогулянок та робіт у саду. У денний час синоптики прогнозують +20 +28 комфортних градусів, вночі — від 8 до 18 градусів вище нуля.

Карта погоди на 16 вересня

У неділю, 17 вересня, погода продовжуватиме балувати українців, лише у трьох західних областях пройдуть дощі. Вдень стовпчики термометрів покажуть +21 +28 градусів, у нічний час прогнозується 8-16 градусів тепла.

Карта погоди на 17 вересня

Як розповів "Телеграфу" український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, метеорологічна осінь в Україні ще не настала. Найближчими днями варто очікувати температури +21…+26 градусів, проте вже з понеділка суттєво похолодає, але до заморозків справа не дійде.