В Україні — бабине літо, але подекуди варто чекати осінніх дощів: прогноз погоди на тиждень

Читать на русском
Автор
1931
Опади будуть незначними
Опади будуть незначними. Фото pexels.com

Погода продовжує радувати українців, але жовтень уже показує характер

Хоча температура повітря поступово знижується, в Україні продовжує стояти суха і переважно тепла погода. Опадів у жовтні, за прогнозами синоптиків, буде мало, а температура повітря буде вищою за норму.

Прогноз погоди на 3-7 жовтня дали синоптики Укргідрометцентру. Різких змін синоптичної ситуації не очікується.

У вівторок, 3 жовтня, в Україні буде суха, мінлива хмарність. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 16 до 24 градусів тепла, вночі прогнозується +4 +12 градусів.

Карта погоди на 3 жовтня

Середа, 4 жовтня, принесе невеликі дощі у західні, північні та центральні області. Вночі у східних областях 4-9 градусів вище нуля, вдень у південній частині та центральних областях 21-26 градусів тепла. У західних областях удень, а також північних та центральних областях подекуди пориви вітру 15-20 м/с.

У четвер, 5 жовтня, невеликі дощі прогнозуються у південних та східних областях, на решті території без опадів. Вдень очікується від 16 до 23 градусів із позначкою "плюс", вночі градусники покажуть 6-20 градусів тепла.

Карта погоди на 5 жовтня

У п’ятницю, 6 жовтня, дощі можливі майже по всій країні, за винятком декількох областей. Вдень синоптики прогнозують +14 +23 градуси, вночі буде від 7 до 14 градусів вище нуля.

Карта погоди на 6 жовтня

Субота, 7 жовтня, буде дощовою для мешканців деяких західних, центральних та північних областей, знизиться і температура повітря. Вдень очікується +11 +16 градусів, на півдні до +19. У нічний час стовпчики термометрів покажуть 5-12 градусів тепла.

Карта погоди на 7 жовтня

Нагадаємо, завідувач відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди УкрДМІ Вазіра Мартазінова розповіла, який місяць зими буде найхолоднішим. За її словами, зимовий період в Україні наразі триває не три місяці.