"Воєнний" чи "військовий"? Як правильно в українській мові писати ці слова

Читать на русском
Автор
3562
Важливо знати правила написання українських слів
Важливо знати правила написання українських слів. Фото Ілюстративне фото

Багато людей неправильно вживають слова

Іноді написання того чи іншого слова в українській мові ускладнюється не лише незнанням правил написання, а й калькою з російської мови. А ситуація часом ускладнюється ще тим, що слова схожі на написання і близькі за тематикою, але мають абсолютно різне значення.

На порталі "Український інтерес" розповіли про те, як правильно писати "воєнний" чи "військовий". Щоб не плутатися щоразу під час написання, є просте правило все запам’ятати.

Слова "воєнний" чи "військовий" хоч і схожі за написанням, але означають зовсім різні речі. І щоб не переплутати, у якому разі яке слово потрібно використати, варто запам’ятати важливе правило. Слово "військовий" означає лише те, що стосується війська (військова служба, військова частина, військовий квиток). А слово "воєнний" стосується війни та всього, що пов’язано з нею (воєнні дії, воєнний період, воєнна перемога).

Проте є винятки, за яких допускається вживання як слова "військовий", так і слова "воєнний". І належить цей виняток до таких слів: блок, спілка, суд, суд, диктатура, допомога, історія, машина, наука, промисловість, стратегія, тактика, теорія, зіткнення, мистецтво, витрати, потреби, умови, цілі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як правильно вживати частинку "пів" українською мовою. Існують прості способи запам’ятати ці правила.