РПЦ не зникне сама собою, як роса на сонці — Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
1178
facebook.com/hudymenko

Буде довгий і складний процес, іноді кривавий, наголосив військовослужбовець

Нещодавнє голосування у Верховній Раді про заборону проросійських церковних організацій — це лише початок процесу. До реального зникнення російського впливу в релігійному питанні пройде чимало місяців або навіть кілька років.

Про це у Facebook розповів військовослужбовець і голова ГО "Українське об’єднання "Мрія" Юрій Гудименко.

"Для початку, законопроєкт про заборону УПЦ (Московський патріархат) пройшов лише перше читання. Попереду правки, друге читання, підпис голови парламенту, підпис президента і все інше. Це час. По-друге, проголосований законопроект фактично наймʼякший. Це абсолютно точно краще, ніж нічого. Але до прикладу законопроект №8221 авторства Миколи Княжицького має абсолютно чіткій і набагато швидший механізм ліквідації цих імперських метастазів. І "швидший" тут важливе слово. Не буде ситуації, в якій є голосування, підписи, публікація в "Голосі України" і наступного ранку РПЦ зникає, як роса на сонці. Буде багатомісячний і навіть багаторічний процес. Складний і навіть інколи кривавий", — підсумував Гудименко.

За словами військового, у проголосованому законопроекті авторства Кабміну механізм доволі ускладнений і потребуватиме багато часу для втілення.

"Для мене є лише один індикатор – чемпіон світу з чортизму в ультраважкій вазі, володар титулу "митрополіт Запорізький і Мелітопольський" по версії РПЦ, відомий як владика Лука (наголос на останню літеру). Тотально ватний упир, який щоденно видає пости про братські народи й при цьому почуває себе чудово як ніколи", — підсумував Юрій Гудименко.

Варто зазначити, що Юрій Гудименко вступив у публічний конфлікт з митрополитом МП Лукою Коваленком у 2018 році. Інцидент трапився у Запоріжжі, коли місцевий священик Московського патріархату безпосередньо під час похорону відмовився відспівувати загиблого внаслідок нещасного випадку малюка, назвавши його "нехрещеним" (бо дізнався, що дитину хрестили в храмі УПЦ Київського патріархату). Юрій Гудименко у відповідь розпочав кампанію "принеси ляльку", в рамках якої українці приносили іграшки під храми Московського патріархату. Внаслідок цих подій було порушено кілька кримінальних проваджень, втім вони не призвели до кардинальних результатів.