У восьми областях оголошено штормове попередження: прогноз погоди на найближчі дні

Читать на русском
Автор
519
Стоять яскраві осінні дні
Стоять яскраві осінні дні. Фото freepik.com

Холоди не поспішають до України

Новий місяць осені продовжує естафету жовтня, температура повітря в Україні щонайменше до 10 листопада буде суттєво вищою за норму. Однак у п’ятницю частину країни накриє рвучкий вітер, також пройдуть дощі.

Про погоду на найближчий час повідомив Український гідрометцентр. Синоптик Наталка Діденко дала детальніший прогноз на п’ятницю.

Отже, 3 листопада дощі пройдуть на півдні (крім Одеської області), на сході та Запоріжжі, Дніпрі з районами та східними районами Полтавщини. На решті території – без опадів.

"У західних областях буде найтепліше, +14 +19 градусів, на півдні та в Луганській області +14 +17 градусів, на решті території +11 +14 градусів. А ось смуга Сумщина-Харківщина-Полтавщина-Дніпро-Кропивницький до Запоріжжя потрапить у холодне повітря, вдень не вище +9+11 градусів", — пише синоптик.

В Укргідрометцентрі попередили, що 3 листопада у західних областях будуть пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпеки – жовтий.

Області, де оголошено штормове попередження на 3 листопада

У суботу, 4 листопада, дощі можливі в центрі, на півночі та в деяких західних областях. Вночі очікується +6+16 градусів, вдень 13-24 градуси тепла.

У неділю, 5 листопада, періодичні дощі можуть пройти на заході країни, а також у північних та деяких центральних областях. У нічний годинник синоптики прогнозують від 6 до 17 градусів вище нуля, вдень очікується +13+22 (у Криму +23) градуси.

Карта погоди на 5 листопада

У понеділок, 6 листопада, температура повітря буде практично на рівні попереднього дня. Дощі можливі на заході, сході, півночі та в деяких центральних областях, а також на Херсонщині. Вночі стовпчики термометрів покажуть 6-15 градусів тепла, вдень буде +11+22 градуси.

Карта погоди на 6 листопада

У вівторок, 7 листопада, дощів в Україні не очікується, усюди буде мінлива хмарність. Вночі – від +3 до +11 градусів, удень синоптики обіцяють 10-21 градус тепла.

Нагадаємо, завідувачка відділення прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту (УкрГМІ) Віра Балабух розповіла "Телеграфу", якою буде зима в Україні. За її прогнозами, є всі підстави вважати, що холодний сезон 2023-24 років супроводжуватиметься високими температурами та, можливо, новими рекордами.

Зверніть увагу! Вчені та синоптики поділилися з "Телеграфом" прогнозами, чи чекати морозних несподіванок від цієї зими і якою вона буде: У України з’явиться новий "союзник" з Європи: кліматологи дали прогноз на майбутню зиму