Лайфхак для відключень: навіщо хитруни кладуть монетку в холодильник

Читати російською
Автор

Цей лайфхак можна використовувати в будь-якому холодильнику

Ми розповідали, як заощадити заряд на телефоні. Тепер розповідаємо, як склянка з водою та монетка допоможе вам визначити, чи вимикали світло за вашої відсутності.

"Телеграф" розповідає про простий лайфхак, який допоможе вам в періоди відключення електрики. Монетка покаже, чи було відключення електрики, навіть якщо ви не були вдома в цей час.

Як це працює

  1. Наповніть склянку водою і поставте її в морозильну камеру. Дочекайтеся, поки вода повністю замерзне.
  2. Дістаньте склянку з морозильника і покладіть на лід монетку. Поверніть склянку в морозильну камеру.

Після цього можна їхати з дому навіть на кілька днів — за повернення ви дізнаєтесь, чи вимикали світло в цей період. Просто дістаньте склянку з холодильника і подивіться, де знаходиться монета.

Якщо монетка "замерзне" в товщі льоду, це означатиме, що холодильник вимикався. Лід танув, монетка опускалася вниз, а потім вода знову замерзла, "захопивши" монетку всередину. В цьому випадку продукти в холодильнику слід перевірити на свіжість.

Якщо монетка залишилася на льоду — світло не вимикали, а отже, холодильник працював без проблем протягом вашої відсутності. Продукти в ньому можна сміливо вживати.

Цей метод дуже простий у використанні і не потребує жодних спеціальних інструментів чи обладнання. Також ми розповідали, як зубний порошок допоможе вам вимити холодильник.