Відключіть ці три функції і смартфон буде розряджатися набагато повільніше

Читать на русском
Автор
1510
Як зберегти заряд на смартфоні Новина оновлена 20 червня 2024, 15:56
Як зберегти заряд на смартфоні. Фото Freepik

У період вимкнення електрики зберігати заряд дуже важливо

Смартфон є незамінним помічником у сучасному світі, і його заряд завжди має бути на високому рівні, щоб залишатися на зв’язку. Щоб батарея розряджалася повільніше і пристрій працював довше, важливо вимкнути кілька енергомістких функцій.

У матеріалі "Апостроф" розповіли, які опції можна вимкнути, щоб гаджет довше зберігав заряд. Вони не дуже важливі для багатьох користувачів.

Як зберегти заряд на смартфоні

Always On Display

Багато енергії "з’їдається" через дисплей, тому експерти рекомендують відключити функцію Always On Display, яка дозволяє відображати на екрані смартфона важливу інформацію (час, дата, повідомлення та рівень заряду батареї) навіть коли гаджет "спить". Це призводить до безперервного споживання енергії, що прискорює розряд батареї.

Пробудження екрану

Функція пробудження екрана активує дисплей смартфона при отриманні повідомлень, русі пристрою чи спрацьовуванні датчика наближення. Щоразу, коли екран вмикається, використовується значна кількість енергії для підсвічування та обробки даних. Вимкнення цієї функції або налаштування її на економніший режим допоможе зменшити енергоспоживання.

Віброрежим

Вібрація активує вібромотор усередині пристрою, який потребує енергії для створення вібраційного сигналу. Порівняно зі звичайними звуковими повідомленнями, вібрація споживає більше енергії, оскільки механічний рух потребує більше ресурсів. Щоб смартфон довше зберігав заряд, цю функцію бажано вимкнути.

Всі ми знаємо, що неправильний догляд за телефоном може призвести до неприємних наслідків. Раніше ми писали, навіщо відключати смартфон під час заряджання.