Прискорити роботу смартфона можна за допомогою цих простих дій

Читать на русском
Автор
Як прискорити роботу смартфона Новина оновлена 18 червня 2024, 18:08
Як прискорити роботу смартфона. Фото Freepik

Ваш гаджет почне працювати набагато швидше та краще

Смартфон є одним із найменших і незамінних помічників у нашому повсякденному житті, тому до нього потрібно ставитися дбайливо. Коли пристрій почне працювати погано, важливо знайти причину проблеми та своєчасно її усунути.

У матеріалі "РБК-Україна" розповіли, як пришвидшити роботу смартфона. Вам потрібно виконати кілька простих дій.

Як прискорити роботу смартфона

Встановіть доступні оновлення на телефон

Не ігноруйте оновлення, тому що з їх допомогою можна усунути помилки та прискорити роботу вашого гаджета. Завжди встановлюйте нові версії програмного забезпечення. Щоб перевірити, чи потрібно вам оновлення, зайдіть в "Налаштування", потім в "Основне" (на iPhone) або "Система" (на Android) і далі "Оновлення системи".

Очистьте кеш

Прискорити роботу гаджета можна за допомогою очищення кешу, тому що ви видалите тимчасові файли та інше сміття, яке засмічує вашу пам’ять. Після цього гаджет може почати працювати значно краще.

Видаліть непотрібні програми та їх дані

Якщо ваша пам’ять буде обмежена, то смартфон постійно "гальмуватиме". Заповнювати сховище під зав’язку не рекомендується, тому періодично перевіряйте список своїх програм. Можливо, деякими програмами ви припинили користуватися і їх потрібно видалити.

Зменште кількість віджетів

Віджети постійно оновлюють інформацію та споживають ресурси, що може уповільнювати пристрій. Видаляючи непотрібні віджети, ви зменшите навантаження на процесор та оперативну пам’ять, що підвищить загальну продуктивність. Це також допоможе заощадити заряд батареї, оскільки менша кількість активних віджетів потребує менше енергії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.