Смартфон дуже швидко розряджається: способи, які виправлять проблему

Читать на русском
Автор
546
Чому смартфон швидко розряджається
Чому смартфон швидко розряджається. Фото Freepik

Винуватців швидкої розрядки гаджета може бути багато

Розряджений смартфон стає серйозною проблемою у сучасному світі, де залежність від технологій дуже висока. Важливо завжди стежити за станом своєї батареї та знати причини, через які гаджет може швидко розряджатися.

У матеріалі "24 канали" розповіли про найпоширеніші джерела проблеми. Також користувачам підказали, як швидко це можна вирішити.

Чому смартфон швидко розряджається

Активність додатків

Багато програм працюють у фоновому режимі та "з’їдають" заряд акумулятора. Кожна запущена програма споживає ресурси процесора, оперативної пам’яті й, відповідно, енергії. Тому потрібно зайти в "Налаштування", визначити винуватців та змінити їхню фонову активність.

Дисплей

Це з основних джерел розряду акумулятора з кількох причин. По-перше, дисплей використовує значну кількість енергії для підсвічування пікселів та відображення інформації. Чим яскравіше і вище роздільна здатність екрана, тим більше енергії потрібно для його роботи. По-друге, дисплей зазвичай знаходиться увімкненим протягом більшої частини часу використання телефону, особливо при перегляді відео, іграх або тривалому читанні текстів. Користувачам рекомендують знизити яскравість дисплея і включити функцію автоматичного регулювання яскравості.

Функції підключення

Постійно увімкнені функції Wi-Fi, Bluetooth та GPS можуть значно скорочувати час роботи батареї вашого пристрою. Ці технології постійно сканують довкілля та підтримують з’єднання, що потребує додаткового енергоспоживання. Якщо ви не користуєтеся ними регулярно, просто відключіть їх та заощадите свій заряд.

Застаріле програмне забезпечення

Старі версії операційних систем та додатків можуть бути менш оптимізовані за споживанням ресурсів, що призводить до збільшеного навантаження на процесор та інші компоненти, і, як наслідок, до більш швидкого розряду батареї. Також застаріле програмне забезпечення може містити помилки, які здатні викликати непередбачені фонові процеси або споживати зайві ресурси пристрою. Щоб гаджет нормально працював та зберігав енергію, оновіть програмне забезпечення та свої програми, які можуть мати важливі виправлення у роботі.

Раніше "Телеграф" писав, чому не можна прикладати телефон до вуха лівою рукою. Можливо, ви неправильно тримаєте гаджет під час розмови.