Вимкніть цю функцію, якщо ваш Android почав швидко розряджатися

Читать на русском
Автор
2543
Як зберегти заряд на Android Новина оновлена 14 червня 2024, 14:53
Як зберегти заряд на Android. Фото Canva

Для багатьох користувачів ця функція марно витрачає ресурс батареї

На заряд смартфона впливає безліч факторів, одним з яких є енергоспоживання різних програм та функцій. Якщо ви помітили, що ваш Android почав швидко втрачати заряд, спробуйте, в першу чергу, деактивувати непотрібні опції.

У матеріалі "УНІАН" користувачам розповіли, яку функцію слід вимкнути, щоб смартфон працював краще. Її впровадили відносно недавно, але, напевно, ця опція є у вашому гаджеті.

Яку функцію вимкнути на Android, щоб зберегти заряд

Йдеться про "Адаптивні повідомлення" (Android Adaptive Notifications). Для деяких користувачів ця функція цілком може бути корисною, зокрема для тих, хто не має часу або бажання перевіряти повідомлення. Тоді вона самостійно аналізує важливість вхідних повідомлень та задає їм пріоритет для подальшої видачі. Але може бути й таке, що ця опція може пропустити важливе повідомлення від месенджера або банківського додатка, вирішивши, що на цей момент вам це не актуально.

Щобільше, Android Adaptive Notifications постійно працює у фоновому режимі, а це призводить до додаткового навантаження на процесор та батарею. Щоб вимкнути функцію, перейдіть до "Параметрів", в пошуку введіть слово "Сповіщення" і перейдіть, поки не побачите пункт Android Adaptive Notifications, далі переведіть перемикач у неактивний стан.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.