В Одесі пролунав вибух, місто атакували ракетою Х-59: подробиці

Читать на русском
Автор
15884
Запуск Х-59
Запуск Х-59

Тривогу оголошено в Одеській та південно-східних областях

Російські окупанти продовжують тероризувати мирних українських мешканців і цього разу вибух пролунав в Одесі.

Так пресслужба Повітряних сил ЗСУ попередила, що загроза ракетних ударів спостерігається для Одеської та Харківської областей, а ще кількох було оголошено тривоги через активність тактичної авіації.

За даними моніторингових груп, росіяни запустили ракету Х-59, а місцеві telegram-канали пишуть, що в одному з районів Одеси здіймається чорний дим. За попередньою інформацією, запуск було здійснено з літака Су-35 над Чорним морем.Також повідомляється, що в деяких будинках вибило вікна.

Пізніше Сили оборони півдня підтвердили інформацію про те, що удар було завдано ракетою Х-59. Вона впала на території одного із підприємств, люди при цьому не постраждали.

Хоч інформації про прильоти не надходило, але у місцевих пабліках показали, як в одному з міських ТРЦ пройшла ударна хвиля.

Нагадаємо, вночі та вранці 29 грудня російські окупанти влаштували масову повітряну атаку на Україну. Було випущено 36 ударних БпЛА Shahed-136/131, а також понад 120 ракет, включаючи крилаті, балістичні та аеробалістичні. Практично всі великі міста — Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя — потрапили під удар, є численні руйнування та жертви серед цивільного населення.