Що зробити, щоб рис для плову не був в’язким: секрет, який має знати кожна господиня
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 10320
Поради, які допоможуть приготувати смачний та розсипчастий плов.
Дуже часто приготований плов виходить дуже жирним і в’язким, від чого він стає несмачним. Часто причиною цього є неправильне приготування рису, а все тому, що крохмальний клейстер, що міститься в ньому, псує смак усіх страв цієї крупи.
Як виправити цю "помилку" та правильно зварити рис для плову, інформує Ukr.Media.
Багато господарки знають, що перед приготуванням рис потрібно замочити у воді і часто роблять це окропом, проте робити це потрібно прохолодною або гарячою водою, але в жодному разі не киплячою. Окріп розварить рис дуже швидко, від чого він потріскається і розбухне більше, ніж потрібно.
Також після замочування рис не варто терти, інакше він стане в’язким, а щоб зберегти форму рису, воду потрібно підсолити. А якщо плов замочить двічі, то плов із нього вийде ще більш розсипчастим.
Замочувати рис на ніч не варто, адже за пів години крупа встигає розбухнути і помутніти. Тож цього часу буде достатньо.
Також, як приготувати білий рис, щоб він не перетворився на кашу, — читайте у попередньому пізнавальному матеріалі "Телеграфа".