Навіщо замочувати картоплю перед смаженням: тепер ви часто так робитимете
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 781
Щоб на смаженій картоплі була смачна хрумка скоринка, скористайтеся простою порадою.
Багато людей полюбляють смажену картоплю. Готується вона дуже просто та швидко. Але по-справжньому смачною виходить не завжди.
Існує маленька хитрість, що дозволить отримати від смаженої картоплі ідеального смаку – з ароматною хрусткою золотистою скоринкою. Але для цього знадобляться зайві півгодини.
Як зробити картоплю ще смачнішою: лайфхак
Секрет правильного приготування смаженої картоплі у крохмалі. Саме він міститься у коренеплодах у великій кількості. У процесі смаження крохмаль не дає утворитися апетитній золотистій скоринці, яка саме і надає страві потрібного смаку.
Щоб виправити ситуацію, картоплю після чищення поріжте та замочіть у воді на півгодини, а краще на годину. Таким чином разом із соком із неї вийде крохмаль. А готова картопля буде набагато смачніша — із підсмаженої хрусткою скоринкою ззовні.
За бажанням у воду можна додати улюблені спеції та часник – вже на цьому етапі картопля просочиться додатковим ароматом.
Тільки після вимочування обов’язково обсушіть картоплю – на сковороду продукт має потрапити сухим. Для цього викладіть її на кухонний рушник.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом картопляного гратену. Страва під сиром виходить неймовірно смачною та ароматною. А ще читайте рецепт швидкої хрусткої картоплі-фрі.