Навіщо замочувати картоплю перед смаженням: тепер ви часто так робитимете

Читать на русском
Автор
781
Найсмачніша смажена картопля
Найсмачніша смажена картопля. Фото Unsplash.com

Щоб на смаженій картоплі була смачна хрумка скоринка, скористайтеся простою порадою.

Багато людей полюбляють смажену картоплю. Готується вона дуже просто та швидко. Але по-справжньому смачною виходить не завжди.

Існує маленька хитрість, що дозволить отримати від смаженої картоплі ідеального смаку – з ароматною хрусткою золотистою скоринкою. Але для цього знадобляться зайві півгодини.

Як зробити картоплю ще смачнішою: лайфхак

Секрет правильного приготування смаженої картоплі у крохмалі. Саме він міститься у коренеплодах у великій кількості. У процесі смаження крохмаль не дає утворитися апетитній золотистій скоринці, яка саме і надає страві потрібного смаку.

Щоб виправити ситуацію, картоплю після чищення поріжте та замочіть у воді на півгодини, а краще на годину. Таким чином разом із соком із неї вийде крохмаль. А готова картопля буде набагато смачніша — із підсмаженої хрусткою скоринкою ззовні.

За бажанням у воду можна додати улюблені спеції та часник – вже на цьому етапі картопля просочиться додатковим ароматом.

Тільки після вимочування обов’язково обсушіть картоплю – на сковороду продукт має потрапити сухим. Для цього викладіть її на кухонний рушник.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом картопляного гратену. Страва під сиром виходить неймовірно смачною та ароматною. А ще читайте рецепт швидкої хрусткої картоплі-фрі.