Що обов’язково потрібно додати в квашену капусту, щоб вона хрумтіла: простий рецепт заготівлі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
При правильній заквасці капуста виходить хрусткою та соковитою
Доступний, корисний та смачний овоч – капуста – чудово підходить для різних заготівель на зиму. Її можна закрити в тушкованому вигляді як майбутню начинку для пиріжків або ж заквасити. Найважливіше, щоб квашена капуста не виходила млявою, а приємно хрустіла і була соковитою.
Для хрускоту при заквашуванні капусти у власному соку обов’язково додають сіль. Якщо цього не зробити, то капуста вийде м’якою. Ідеальне співвідношення: 1 ст. ложка солі на 1 кг капусти. Також варто в процесі бродіння (у перші 2-3 дні) опускати в капусту дерев’яну паличку — виходитиме вуглекислий газ. Простий рецепт квашеної капусти без розсолу розповів портал tutkatamka.
Вам знадобляться:
- 3 кг білокачанної капусти
- 300 г моркви
- 1 ст. л. цукру
- 3 ст. л. солі
- 2 гілочки гвоздики
- 2 лаврові листи
- 5-6 горошинок запашного перцю
Спосіб приготування:
- Капусту очистити від верхнього листя, вийняти стрижень. Дрібно нашаткувати.
- Посолити капусту, додати цукор і добре перем’яти руками. Додати натерту моркву та прянощі, перемішати.
- Щільно утрамбувати капусту в ємності, притиснути вагою, накрити марлею. Залишити при кімнатній температурі бродити.
- Періодично потрібно знімати піну та занурювати дерев’яну паличку в капусту. Через 3-4 дні бродіння завершиться, тож вагу можна прибрати. А капусту перенести у прохолодне місце.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної квашеної капусти з медом, а також ми розповідали, як прибрати кислоту з квашеної капусти.