Лити оцет — це помилка: мало хто знає, що насправді треба робити з буряком для борщу

Читать на русском
Автор
15644
Як зберегти колір і не зіпсувати смак борщу
Як зберегти колір і не зіпсувати смак борщу. Фото vgorode.ua

За правильного підходу буряк буде рубіново-червоним

Ми розповідали, як правильно варити бульйон для борщів та супів. Це має великий вплив на смак страви. Але її зовнішній вигляд теж важливий.

Особливо це стосується борщу. Всі знають, що найкращий борщ — яскраво-червоний. Тоді як блідо-рожевий точно не викличе захвату. Зазвичай для збереження кольору страви кладуть кислоту — оцет або лимонний сік. Але якщо з ними переборщити, постраждає смак. На Pixelinform поділились цікавим рішенням.

Мало хто знає, та приготувати справній насичено-рубіновий борщ можна без додаткових інгредієнтів. Достатньо додати буряк у потрібний момент, та ще правильно обробити його перед додаванням.

Як додавати буряк у борщ

Часта помилка кулінарів – додавати бурякову засмажку зарано. Страва втрачає свою яскравість, якщо буряк довго вариться. Коренеплід треба класти ближче до кінця приготування страви.

Причому важливо його ще й правильно підготувати. Натертий чи нарізаний буряк слід обсмажити і протушкувати. Гарне рішення — робити це разом з обсмаженою томатною пастою і невеликою кількістю бульйону з каструлі.

Буряк додається у майже готовий борщ. Страва повинна кипіти кілька хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою та залишаємо настоюватись мінімум 20 хвилин.

Так борщ вийде не тільки смачним, але ще й матиме неймовірно апетитний вигляд. Також ми розповідали, що додати до котлет, щоб страва була соковитою.