Рецепт дня: салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордона Рамзі (Фото)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 754
Легкий салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордона Рамзі.
Салати є невід'ємною частиною нашого раціону. Вони можуть бути, як приємним доповненням до повноцінної трапези, так і, скажімо, грати роль легкої вечері або сніданку.
Але іноді фантазія закінчується - салат з капусти, салат з буряка, куди рухатися далі? :)
Сьогодні я допоможу Вам урізноманітнити Ваше меню і поділюся чудовим простим рецептом салату з авокадо, який колись підгледіла в шоу відомого американського кухаря Гордона Рамзі.
Чесно кажучи, поки мені не попався цей рецепт - я не використовувала в своїй кухні страви з авокадо. Я просто не знала з чим готувати цей фрукт. Аналогічну думку висловлювала і моя тітка, коли я проводила дегустацію цього салату вже для неї. Забігаючи вперед, скажу, що після дегустації, тітка змінила позицію і додала це блюдо в своє меню, і тепер надсилає мені повідомлення типу "Я знову його готувала. Дуже смачно!".
Інгредієнти (На 4 чол.)
Салати лоло россо і лоло біондо або інші на Ваш смак, це не принципово
Авокадо 1 стиглий
Бальзамічний уксус 1 ст.л.
Рідкий мед 1 ст.л.
Гірчиця (французька або діжонська)
1 ст.л. лимонного соку
Як приготувати Салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордон Рамзі рецепт покроковий
Промийте салат, висушіть його і порвіть на шматочки у велику миску. Лоло россо і лоло біондо виглядатиме красиво візуально. Коли у мене немає альтернатив, я можу використовувати і звичайний латук. А ось, коли лінь мити і висушувати салат або на це просто немає часу - я купую суміш салатів в герметичному пакеті, адже вона вже порізана і не вимагає миття.
Далі, помийте авокадо, очистіть від шкірки і поріжте його на кубики.
Рекомендую наступний варіант: розрізаєте авокадо на 2 частини, ведете ножем прямі і перпендикулярні лінії по м'якоті, після чого забираєте м'якоть у вигляді квадратиків за допомогою ложки.
Готуємо соус: в окремій тарі змішуєте 1 ст.л. меду, 1ст.л. гірчиці, 1ст.л. бальзамічного оцту і 1 ст.л. лимонного соку. Раджу заздалегідь спробувати Вашу гірчицю і дозувати її поступово. Одного разу мені попалася ну дуже гостра, тому заправку довелося переробляти.
Варто сказати, що я обожнюю цей соус, адже він виходить багатий на смак: тут і кислинка, і солодкі ноти, і гострота міру.
В окремій мисці перемішайте салат, авокадо і заправте все це готовим соусом.
Зауважу, що до страви добре підійде сир дор-блю.
ТОП-10 шедеврів живопису світової культури, про які ви не знали (Фото)В результаті, у Вас виходить страва, яке може задовольнити не одну вимогу або категорію: це можуть бути, як салати на кожен день, дієтичні легкі салати, так і салати святкові.
Смачного!