Рецепт дня: салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордона Рамзі (Фото)

Автор
750
Рецепт дня: салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордона Рамзі (Фото)

Легкий салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордона Рамзі.

Салати є невід'ємною частиною нашого раціону. Вони можуть бути, як приємним доповненням до повноцінної трапези, так і, скажімо, грати роль легкої вечері або сніданку.

Але іноді фантазія закінчується - салат з капусти, салат з буряка, куди рухатися далі? :)

Сьогодні я допоможу Вам урізноманітнити Ваше меню і поділюся чудовим простим рецептом салату з авокадо, який колись підгледіла в шоу відомого американського кухаря Гордона Рамзі. 

Чесно кажучи, поки мені не попався цей рецепт - я не використовувала в своїй кухні страви з авокадо. Я просто не знала з чим готувати цей фрукт. Аналогічну думку висловлювала і моя тітка, коли я проводила дегустацію цього салату вже для неї. Забігаючи вперед, скажу, що після дегустації, тітка змінила позицію і додала це блюдо в своє меню, і тепер надсилає мені повідомлення типу "Я знову його готувала. Дуже смачно!".

Інгредієнти (На 4 чол.)

Салати лоло россо і лоло біондо або інші на Ваш смак, це не принципово

Авокадо 1 стиглий

Бальзамічний уксус 1 ст.л.

Рідкий мед 1 ст.л.

Гірчиця (французька або діжонська)

1 ст.л. лимонного соку

Як приготувати Салат з авокадо і медово-гірчичним соусом від Гордон Рамзі рецепт покроковий

Промийте салат, висушіть його і порвіть на шматочки у велику миску. Лоло россо і лоло біондо виглядатиме красиво візуально. Коли у мене немає альтернатив, я можу використовувати і звичайний латук. А ось, коли лінь мити і висушувати салат або на це просто немає часу - я купую суміш салатів в герметичному пакеті, адже вона вже порізана і не вимагає миття. 

Далі, помийте авокадо, очистіть від шкірки і поріжте його на кубики.

Рекомендую наступний варіант: розрізаєте авокадо на 2 частини, ведете ножем прямі і перпендикулярні лінії по м'якоті, після чого забираєте м'якоть у вигляді квадратиків за допомогою ложки.

Готуємо соус: в окремій тарі змішуєте 1 ст.л. меду, 1ст.л. гірчиці, 1ст.л. бальзамічного оцту і 1 ст.л. лимонного соку. Раджу заздалегідь спробувати Вашу гірчицю і дозувати її поступово. Одного разу мені попалася ну дуже гостра, тому заправку довелося переробляти.

Варто сказати, що я обожнюю цей соус, адже він виходить багатий на смак: тут і кислинка, і солодкі ноти, і гострота міру.

В окремій мисці перемішайте салат, авокадо і заправте все це готовим соусом.

Зауважу, що до страви добре підійде сир дор-блю.

ТОП-10 шедеврів живопису світової культури, про які ви не знали (Фото)

В результаті, у Вас виходить страва, яке може задовольнити не одну вимогу або категорію: це можуть бути, як салати на кожен день, дієтичні легкі салати, так і салати святкові.

Смачного!