Рецепт дня: рибний пиріг з цибулею і креветками від Гордона Рамзі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Рецепти від Гордона Рамзі.
Гордон Рамзі кулінарній майстерності навчався у найкращих кухарів Франції. У 1993 році Гордон відкрив свій перший ресторан і вже через три роки отримав 3 зірки Мішлен. Покрокові рецепти від короля кухні читайте в нашому матеріалі.
Рибний пиріг з цибулею і креветками
Інгредієнти:
цибулина – 1 шт
вершки 33% – 250 мл
молоко – 250 мл
філе білої риби – 400 г
копчена пікша – 400 г
вершкове масло – 30 г
гвоздика – 3–4 суцвіття
цибуля-порей – 2 стебла
борошно – 30 г
креветки – 300 г
морська сіль, чорний перець, петрушка, лавровий лист
картопля – 750 г
вершкове масло, нарізане кубиками – 75 г
гаряче молоко – 50 мл
жовтки – 2
натертий сир чеддер 75–100 г
Приготування:
Гвоздику встромити в цибулину, покласти її в каструлю, додати лавровий лист, залити молоком та вершками. Довести до слабкого кипіння.
Обидва види риби опустити в молоко і варити 3–4 хвилини, не страшно, якщо залишиться вогкою.
У каструлі розтопити вершкове масло, всипати цибулю-порей і тушкувати близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м’якою. Додати борошно і помішувати ще кілька хвилин.
Потроху влити молоко і тушкувати на слабкому вогні ще хвилин 10, періодично помішуючи, поки консистенція не буде нагадувати соус. Приправити сіллю, перцем, посипати петрушкою.
Картоплю нарізати кубиками, залити підсоленою водою і поставити на вогонь. Після кипіння зменшити вогонь до середнього і варити ще хвилин 10–15 до м’якості картоплі. Потім злити воду і зробити пюре з картоплі.
Додати вершкове масло, молоко і дати трохи охолонути. Після цього додаємо жовтки.
Порізати рибу на невеликі шматочки, змішати з креветками і цибулевим соусом.
Перекладаємо в жаротривку форму і зверху рівним шаром викладаємо пюре. Щедро посипаємо тертим сиром.
Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 25–30 хвилин, поки верх пирога не стане темно-золотистим.
Як продавчиня бургерів стала моделлюПодавати із зеленим горошком або стручковою квасолею.
СМАЧНОГО!