Простий і швидкий рецепт лавашу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 579
Лаваш – основний складник багатьох страв, які ми дуже любимо.
Він є першочерговим інгредієнтом шаурми, кебабу чи рулетів, які ми так любимо на святковому столі. Приготувати його можна самостійно вдома, тож покроковий рецепт – читайте далі.
Лаваш – прісний білий хліб у вигляді тонкого коржа із пшеничного борошна. Він вважається одним з найдавніших видів хліба на Близькому Сході та Кавказі. Також лаваш є надзвичайно поживним і дієтичним. Його можна їсти всім і не переживати за фігуру. Він допомагає регулювати рівень вуглеводів в організмі людини, а в його складі багато мінералів та вітамінів.
Лаваш містить у собі клітковину, фосфор, марганець, мідь, цинк, залізо, магній, вітаміни В6, В3, В1, Е, РР. Додаючи лаваш в раціон, ви покращите травлення і зміцните імунітет. Рекомендується його їсти тим, у кого діагностовано грибкові ураження кишечника або дисбактеріоз. Він має знижену кислотність, тому люди із захворюваннями шлунка можуть їсти такий хліб.
Рецепт приготування лаваша:
Інгредієнти:
300 г борошна;
160 мл гарячої води (остиглий окріп)
0,5 ч.л. солі.
Як приготувати лаваш:
1. У посудину всипте борошно, залишивши невеличку ємність.
2. У гарячій воді розчиніть сіль і вливайте потрішки в борошно, ретельно перемішуючи.
3. Після цього викладіть тісто на стіл і починайте місити. Зробіть з тіста колобок, поставте під плівку і дайте постояти 30 хвилин.
Найочікуваніша п'ятірка прем'єр березня (Відео)4. Поділіть тісто на 6 частин. Кожну частинку розкатайте до коржика товщиною 1-2 міліметри.
5. Розігрійте сковорідку на середньому вогні. Важливо, щоб вогонь був не слабким і не сильним.
6. Обсмажуйте коржі на сухій сковорідці без олії.
Смачного!