Печемо паску з Олею Поляковою: рецепт від зіркової співачки

Автор
1605
Печемо паску з Олею Поляковою: рецепт від зіркової співачки

Співачка запевняє, що ніколи не їла пасок смачніше.

19 квітня православні християни відзначають Великдень, тому найпопулярнішим рецептом цьому тижні стала паска. Традиційно господині змагалися, чия паска смачніше, і Оля Полякова - не виняток. Зірка стверджує, що в майстерності приготування пасхального хліба їй немає рівних.

"Смачнішої паски, ніж у мене, я не їла ніколи ні у якої господині, - заявила вона в прямій трансляції на Instagram TV. - У всіх завжди забите тісто, а у мене воно пухке. Але для цього треба з нею повозитися, звичайно".

Також Полякова провела термінологічний лікнеп: "Пасха через букву "х"- це свято Великдень, а пекти ми будемо паски, через "к". Тому що в Україні печуть паски, а в Росії - кулічі".

Для приготування паски за рецептом Полякової вам знадобиться:

  • 300 г молока
  • 1,8 кг борошна
  • 18 яєць
  • 0,5 кг цукру
  • 0,5 кг вершкового масла
  • 300 г родзинок
  • 50 г коньяку
  • дріжджі, ваніль, цукрова пудра, форми

1,5 пакетика дріжджів заливаємо теплим молоком, додаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Ємність з цією сумішшю (опарою) співачка поставила в розігріту до 50 градусів духовку, а потім зайнялася приготуванням тіста.

Для тіста Полякова взяла 550 грамів цукру, білки 14 яєць і жовтки 18 яєць. Цукор вона рівномірно розподілила в ємностях з білками і жовтками, після чого збила їх до стану піни. Ізюм співачка залила коньяком і залишила набухати.

Через 20 хвилин в підігріту опару Полякова вилила збиті білки і жовтки з цукром, туди ж додала м’яке масло і висипала борошно. "Тісто має бути рідкуватим. Якщо у вас тісто буде тверде, і ви зможете брати його руками, пухка паска у вас не вийде", - попередила вона, збиваючи тісто за допомогою комбайна.

Наступний крок - додати в тісто трохи оливкового масла і обваляти в борошні родзинки. Щоб тісто трохи зійшло, вона ненадовго поставила його в духовку на 30-40 градусів, попутно займаючись підготовкою форм.

На дно форми Полякова поклала пергамент, а боки порадила змастити оливковою олією або смальцем. Форми зірка наповнила тестом на третину, після чого на 1,5 години поставила в духовку, розігріту до 40 градусів. За цей час тісто має дуже сильно піднятися. Коли тісто підніметься, його аккуртано виймають з духовки, включають її на 200 градусів, повертають паски назад, і випікають протягом 35 хвилин.

Рецепт ніжної паски на сирі (Відео)

Прикраси для паски Полякова робить сама, тому що "різнокольорові горошинки" їй не подобаються. Для цього вона замочила в холодній воді желатинові листи і розчинила їх на газу. Потім розчинений желатин змішала з цукровою пудрою, розфарбувала мастику соком з буряка і шпинату, і зліпила квіти і листя. Детальним відео і фотографіями рецепта паски Оля Полякова пообіцяла поділитися на YouTube і в Instagram-історіях.