Кабачки з пармезаном: простий рецепт приготування в духовці
- Автор
- Дата публікації
- Автор
"Телеграф" ділиться простим рецептом смачної страви з кабачків
З простих і звичайних для нас продуктів, можна приготувати шалено смачну страву. Для нашого наступного рецепта знадобляться інгредієнти, які, цілком можливо, прямо зараз знаходяться у вашому холодильнику. Ловіть нескладний спосіб приготувати смачні кабачки з пармезаном в духовці!
Інгредієнти:
- Кабачки - 1 шт.;
- Яйця - 2 шт.;
- Пармезан - 150 г;
- Хлібні сухарі - 8 ст. л.;
- Борошно пшеничне - 3 ст. л.;
- Сушені трави (найкраще - прованські);
- Сіль;
- Перець мелений.
Соус:
- Сметана або йогурт без добавки - 200 г;
- Лимонний сік - 1 ч. л.;
- Часник - 1 зубчик;
- Зелень;
- Сіль;
- Перець мелений.
Приготування:
Від кабачків відрізати кінчики та нарізати довгими брусочками. Якщо кабачок молодий, то шкірку можна не зрізати й насіння не видаляти.
Перекласти кабачки в глибоку миску, приправити сіллю, перцем і, за бажанням, сушеними травами. Добре перемішати.
Для панірування в мисці змішати тертий пармезан, хлібні сухарі та улюблені спеції.
В окрему миску розбити пару яєць, дрібку солі й злегка збити виделкою.
Тепер необхідно панірувати кабачки. Спочатку шматочок обваляти в борошні, після цього занурити в яйце, потім обваляти в хлібних крихтах з сиром.
Викласти кабачки на деко, змащене маслом або на пергамент.
Запікати близько 20-30 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів, до золотистої скоринки.
Поки кабачки в духовці, можна приготувати соус.
У миску викласти сметану або ж йогурт, додати трохи соку лимона, на смак сіль і перець, зубчик часнику і перемішати.
Можна додати будь-яку рубану зелень, наприклад, кріп, петрушку, кінзу або базилік. Перемішати й соус готовий!
Подавати кабачки разом з соусом і можна насолоджуватися!