Путін заявив, що Росія після розпаду СРСР ще не сформувалась як країна

Автор
666
Путін заявив, що Росія після розпаду СРСР ще не сформувалась як країна

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія ще не сформувалась після розпаду СРСР і на цей час перебуває на стадії становлення. Про це повідомляє Інтерфакс.

Путін неодноразово говорив про необхідність прийняття змін до Основного закону, в тому числі у сфері вдосконалення політичної системи, закріплення соцгарантій, зміцнення суверенітету і державної цілісності, духовних і моральних цінностей.

Він також зазначив, що після розвалу СРСР за історичними мірками минуло зовсім небагато часу. "Сучасна Росія, безумовно, знаходиться ще в стадії формування, становлення. Це стосується всіх аспектів нашого життя: і політичної системи, і економіки, і так далі. Ми багато в чому ще дуже вразливі, у нас багато, як кажуть в народі, зроблено на живу нитку ", - сказав Путін у зв'язку з цим.

"Нам потрібні внутрішня стабільність і час для зміцнення країни, всіх її інститутів. Тому ще раз спасибі тим, хто підтримав поправки", - додав він.

Путін також заявив, що підсумки голосування по поправках до Конституції РФ показують, що росіяни довіряють владі, і влада повинна зробити все, щоб цю довіру виправдати.

"Результати всеросійського голосування показують, що переважна більшість громадян Росії вірять, що ми можемо працювати краще, і уряд від муніципалітету до президента зобов'язані зробити все, щоб виправдати високу довіру людей", - сказав глава держави.

Путін назавжди? В РФ підрахували голоси за внесення поправок до Конституції РФ

Разом з тим, Путін висловив розуміння позиції тих росіян, хто голосував проти прийняття поправок. "У нас ще багато невирішених проблем, це правда. Люди часто стикаються з несправедливістю, з черствістю, з байдужістю. Багато хто живе ще дуже важко і складно, а нам, керівництву країни при цьому часто здається, що ми робимо все можливе. Але - ні , життя показує інше ", - сказав Путін.

За його словами, життя показує, що влада часто недопрацьовує, вона повинаі діяти швидше, точніше, організованіше й ефективніше.

За поправки до Конституції проголосували 57,7 млн чоловік. Це 52,95% від усіх які мають право голосу росіян. 

Російські опозиційні політики і активісти жорстко критикували різноманітні порушення під час цього голосування. Процедура якого не прописана в російських законах. 

Як відомо, 25 червня - 1 липня в Росії та окупованому  Криму відбувалось голосування щодо внесення поправок до конституції. Одна із запропонованих змін стосується "обнулення" президентських термінів Путіна, що дозволить йому брати участь у виборах ще двічі.