Кулеба і Маас обговорили перспективи зустрічі Нормандське четвірки і ситуацію в Білорусі

Автор
Кулеба і Маас обговорили перспективи зустрічі Нормандське четвірки і ситуацію в Білорусі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба і його німецький колега Хайко Маас в телефонній розмові обговорили ситуацію в Білорусі, перспективи зустрічі міністрів Нормандської четвірки, а також боротьбу з поширенням коронавірусу. Про це повідомляють в МЗС України.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Дмитро Кулеба повідомив Хайко Маасу щодо білоруського режиму повного і всеосяжного припинення вогню, завдяки якому вже понад два тижні немає загиблих і поранених в бою українських військових. Міністри погодилися, що постійне припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання ", - сказано в повідомленні на сайті відомства.

Так, глави МЗС України та Німеччини обговорили перспективи контактів на рівні міністрів Нормандської четвірки і погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна в найближчі місяці.

Крім цього, відзначається, що Кулеба і Маас обмінялися думками про ситуацію в Білорусі.

Зеленський про протести в Білорусі: Складна, серйозна ситуація

"Глава МЗС України поінформував німецького колегу про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації" Схід SOS "Євгенія Васильєва та Костянтин Рєуцький. Міністри домовилися підтримувати зв'язок щодо цієї ситуації", - додали в МЗС.

Також міністри обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 в Україні. Кулеба подякував німецькому колезі за готовність уряду ФРН надати Україні 18 апаратів штучної вентиляції легенів.

"Глава МЗС України подякував німецькому колезі за прийняте запрошення відвідати Україну в важливий день для нашої країни - День незалежності", - йдеться в сообщеніі.Перейті на Головну сторінку Додати коментар.