Лікар Навального вважає, що його потрібно евакуювати до Європи

Автор
Лікар Навального вважає, що його потрібно евакуювати до Європи

Російського опозиціонера Олексія Навального потрібно евакуювати до Європи, заявив його лікар Ярослав Ашихмин, який спостерігає політика з 2013 року.

"Навального, звичайно, потрібно евакуювати до Європи. Ми намагаємося по своїх каналах домовитися з Ганноверським або Страсбурзьким госпіталями, щоб вони його прийняли. Всі ускладнюється ковідом, але потенційно в Ганновері, де дуже хороша токсикологічна школа, його прийняти можуть", - розповів він в інтерв'ю Медузи.

За словами медика, зараз перед його колегами стоїть два завдання: підтримати життя пацієнта в такому стані і шукати отруйна речовина, "якщо воно було".

"Можливості західних клінік можуть бути вище в плані пошуку конкретного агента. Ви мене повинні почути, я безпосередньо це говорити не можу. Перед лікарями стоїть два завдання: виходжування пацієнта в дуже важкому стані. Це завдання може бути вирішена в Склифе на рівні західних клінік. але є друга задача: пошук речовини, яке, можливо, викликало отруєння ", - резюмував він.

У Путіна відреагували на можливе отруєння Навального

У четвер вранці прессекретар Навального повідомила, що він потрапив в реанімацію з отруєнням, його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Ярмиш передбачає, що політика отруїли чимось, підмішаним в чай.

Як повідомлялося, сьогодні вранці в Омську здійснив екстрену посадку літак, на якому летів Олексій Навальний. Він був доставлений машиною "швидкої допомоги" в лікарню.